Toegankelijk Bankieren

4 mei 2024

“We vinden het belangrijk dat iedereen op zijn eigen manier kan leren”, zegt Miriam Osten van Betaalvereniging Nederland namens het programma Toegankelijk Bankieren. ’Klik & Tik is voor veel mensen die niet zo digitaal vaardig zijn een hele fijne oefenomgeving. Wij vinden het vanuit het programma Toegankelijk Bankieren belangrijk dat de oefeningen in Klik & Tik weer helemaal up-to-date zijn en dat ze te gebruiken zijn voor klanten van alle banken.

 Voor veel cursisten van oefenen.nl is online bankieren een belangrijk onderwerp. Dat kunnen ze leren in Klik & Tik. De basis in het hoofdstuk Kopen en betalen is geheel aangepast. De oefeningen over betalen zijn vervangen door bankneutrale oefeningen. Je oefent dus niet met voorbeelden van bijvoorbeeld ING of Rabobank, maar met voorbeelden die herkenbaar zijn voor iedereen. Er zijn maar liefst 40 afbeeldingen vervangen, in samenwerking met Betaalvereniging Nederland namens het programma Toegankelijk Bankieren.

Wilt u meer weten over de Klik & Tik training Bankieren? Ga dan eens langs bij het IDO (Informatiepunt Digitale Overheid) op de dinsdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur bij de bibliotheek in Bunnik.

De vrijwilligers van het Digi Café, bij de Huiskamer van Odijk, op de woensdagmorgen van 10.00 uur tot 11.30 uur kunnen u ook helpen bij Internetbankieren. Dit is geen cursus, maar hulp. Neem dan wel uw inloggegevens mee.

Wilt u telefonisch worden geholpen met Internetbankieren? Dan kunt bellen met de Digi Hulplijn 0800-1508. Kijk ook eens op de website https://toegankelijkbankieren.nl.