Helpende Hand van Odijk

De Helpende Hand van Odijk is bedoeld voor alle mensen, woonachtig in Odijk en lid zijn van de Huiskamer van Odijk. Het is voor leden die incidenteel hulp nodig hebben bij kleine klusjes in en om het huis waarbij geen gereedschap aan te pas komt. Deze klusjes kunnen nu en op korte termijn niet door eigen familieleden, vrienden of bekenden worden gedaan en hebben een zeker noodaspect. De klusjes beslaan maximaal 1 uur.
Voorbeelden zijn:
– lampen of batterijen vervangen;
– in-en afstellen t.v./radio/computer;
– hond uitlaten;
– knopen aanzetten/klein verstelwerk;
– banden oppompen;
– pad sneeuw-of bladvrij maken;
– simpele eenmalige tuinklusjes etc.

Niet alle hulpvragen zijn door ons in te vullen; indien mogelijk wordt er met de hulpvrager meegedacht welke andere organisatie het probleem mogelijk wel kan oplossen.

De coördinatoren van deze dienst zijn bereikbaar op 06-20345209. Bij geen gehoor kan er een boodschap ingesproken worden op de voicemail. Spreek duidelijk naam, adres en telefoonnummer in en de hulpvraag. De coördinator belt dan terug. Aanvragen kunnen opgepakt worden als:
– Een aanvraag moet minimaal 2 dagen van te voren gedaan worden, tenzij er een noodsituatie is.
– In principe zijn er geen kosten verbonden aan deze hulpdienst. Eventuele materiaalkosten (b.v. een nieuwe lamp) dienen te worden betaald door de hulpvrager.