Boekenkast van Odijk

Tijdelijk gestopt ivm coronamaatregelen

In Odijk is geen bibliotheek aanwezig maar wel de Boekenkast van Odijk. In De Linde, het cafégedeelte van het Dorpshuis is een boekenwand ingericht. De boeken staan geordend op genre. Je kan hier één of meerdere boeken halen. In principe is het de bedoeling dat de boeken geleend worden en dus ook weer teruggebracht. Maar als ze niet terugkomen is dat geen probleem. We doen niet aan een uitleenregistratie.

Ook is er een speciale boekenplank met boeken over ons dorp Odijk en boeken van Odijkse auteurs ter inzage. Naast de boekenkast staat een grote leestafel.

De Boekenkast van Odijk is toegankelijk tijdens openingstijden van de Huiskamer van Odijk elke woensdagochtend 10.00 – 12.00 uur.

Als u boeken hebt die u wilt afstaan voor de Boekenkast van Odijk dan kunt u die in een kist in de hal van het Dorpshuis deponeren. De boeken moeten niet ouder dan ongeveer 10 jaar zijn en er nog goed uitzien. Het gaat om romans, thrillers, reis-en kinderboeken. Boeken die wij niet kunnen gebruiken worden naar de kringloopwinkel gebracht.