Chauffeur van Odijk

 Een ritje van de ene naar de andere plek?

De Chauffeur van Odijk is voor alle Odijkers die lid zijn van de Huiskamer van Odijk. Ben je incidenteel aangewezen op hulp van buitenaf voor vervoer of voor begeleid vervoer, dan zijn er vrijwilligers die dit aanbieden.

Denk aan reizen naar eerste- en tweedelijnszorg, de sportclub, sociale- en welzijnsactiviteiten. Hiervoor kan een beroep gedaan worden op de vrijwillige chauffeurs wanneer het niet lukt om dit binnen de eigen familie, vrienden en bekendenkring te regelen.

Niet alle hulpvragen om vervoer kunnen door ons worden verzorgd. In dat geval denken we graag mee naar een oplossing. 

De coördinatoren van deze dienst zijn bereikbaar op 06-20345209. Bij geen gehoor kan er een boodschap ingesproken worden op de voicemail. Spreek duidelijk naam, adres en telefoonnummer in en de hulpvraag. De coördinator belt dan terug. Aanvragen kunnen opgepakt worden als:

  • ze minimaal 2 dagen van te voren worden gedaan, tenzij er een noodsituatie is;
  • ze maximaal 20 km enkele reis zijn;

De kosten betreffen het aantal kilometers van Odijk naar de bestemming en weer terug. Het kilometertarief is € 0,40 per km (ivm de sterk gestegen brandstofprijzen). De coördinator vertelt de hulpvrager van te voren wat de kosten zijn van de rit. Daar komen eventuele parkeerkosten nog bij. De hulpvrager rekent contant af met de chauffeur.

De maximumperiode waarin frequent vervoer geregeld kan worden is in principe 6 weken. Daarna moet er, als er nog steeds behoefte is aan hulp en/of vervoer, een andere, structurele oplossing gevonden worden.

Zit jij dringend verlegen om een ritje? Neem dan contact via chauffeur@huiskamervanodijk.nl of tel. 06-20345209.