Creatief Café

8 jun 2022

Leren van elkaar in het Creatief Café; wij helpen je graag

door Willemijn van Putten – Blokland

Ben je zelf thuis aan het handwerken en is een beetje hulp welkom? Kom dan langs bij het Creatief Café op woensdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur in de Huiskamer van Odijk. Daar zitten vrijwilligers Liesbeth Eymundsson en Annemiek Westerman samen met nog gemiddeld vijf Odijkers te handwerken en zij kunnen je absoluut verder helpen.

Naast werken aan eigen projecten, willen ze graag dat mensen komen met een creatieve vraag omtrent een haak-, brei-, naai-, of borduurprobleem. De aanwezigen zullen dan proberen het op te lossen, of een andere oplossing aan te dragen. “Je mag erbij blijven, maar dat is niet altijd nodig. We hebben tot nu toe weinig hulpvragen gehad, maar we staan er voor open en iedereen met handwerk gerelateerde vraag is welkom”, zegt Annemiek.

Uiteraard kun je ook gewoon meedoen op de woensdagochtend. Iedereen is welkom bij het Creatief Café; man of vrouw, jong of oud, beginner of expert. Elke vorm van creatief werk mag mee naar het Dorpshuis. “Er wordt nu van alles gemaakt; sjaals, babydekentjes, sokken, wanten, kleding voor jong en oud en verder ook woonaccessoires, zoals kussenhoezen, tafelkleden. Eigenlijk te veel om op te noemen”, aldus Annemiek.

Tijdens het Creatief Café komen er ook wel eens nieuwe technieken aan bod, zoals breien op de rondbreipen, mozaïek haken of Fair Isle breien. Uiteraard is er ook ruimte om gewoon de basis te leren. Volgens Liesbeth leren de deelnemers ook van elkaar en daarnaast is het gewoon ontspannend en stress verlagend. “Natuurlijk mislukt er wel eens wat. Dan is het uithalen en opnieuw beginnen, er iets heel anders van maken, een andere kleuren toevoegen of juist weglaten. Twee keer lol van dezelfde wol.”

Naast het handwerken, worden er ook heel wat gesprekken gevoerd. Volgens Liesbeth gaat het over van alles en nog wat. “Natuurlijk komt het lokale- en wereldnieuws aan bod, maar het meest praten we over onze creatieve projecten. Onder andere over het materiaal en waar dat te koop is, maar ook tips over bijvoorbeeld Facebook groepen of waar je een oplossing voor een probleem kunt vinden.”

Het Creatief Café is één van de activiteiten die door vrijwilligers van de Huiskamer van Odijk wordt georganiseerd. Andere activiteiten die dan ook in het dorpshuis plaatsvinden zijn de Koffieochtend en het Digi Café. Het volledige aanbod van de Huiskamer van Odijk is te vinden op www.bunniksamen.nl en www.huiskamervanodijk.nl. Of loop voor meer informatie op woensdagochtend binnen bij het dorpshuis in Odijk, Rijneiland 7. De koffie staat klaar.