Over de huiskamer

Mensen samenbrengen

De Huiskamer van Odijk brengt mensen samen die elkaar willen helpen. Nu de overheid niet alle hulp meer kan bieden, is de Huiskamer van Odijk een goed alternatief. Heeft u even geen vervoer? Dan biedt de chauffeur van Odijk u de helpende hand. Tegen een kleine vergoeding brengt hij u naar het ziekenhuis, een vriend of een plek voor uw familiebezoek. Ook bij het invullen van lastige formulieren, het beoordelen van een moeilijke brief of het regelen van een subsidie, voor onafhankelijk advies op juridisch gebied, staat de Raadkamer met raad en daad voor u klaar.

Vrijwilligers

Onze vrijwilligers zijn beschikbaar tijdens de openingstijden van de Huiskamer van Odijk op woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur in het Dorpshuis van Odijk. Heeft u een klusje dat nodig moet gebeuren? Een boodschap te doen die u even zelf niet kunt halen? Of kunt u wat hulp gebruiken in de tuin? Dan staat de Helpende Hand van Odijk ook voor u klaar. Eén keer per maand op woensdagochtend is het Ouders & Kids Café geopend. Elke maand met een ander thema. Hou de nieuwsrubriek in de gaten voor de volgende keer! U kunt ons altijd bellen op ons algemene telefoonnummer 06-23707137.

Nieuwe hulpvraag of idee?

De diensten van de Huiskamer van Odijk worden voortdurend uitgebreid. Zo werden in maart 2016 de Boekenkast en Leestafel van Odijk geopend. Een heerlijk boek lenen? Of breng zelf een prachtig boek zodat andere mensen daar ook van kunnen genieten. Heeft u een goed idee voor een aanvullende dienst? Of heeft u hulp nodig waar nog niet in wordt voorzien? Aarzel dan niet contact met ons op te nemen. We bespreken graag hoe we u verder kunnen helpen!

Raad van Advies

De Raad van Advies vangt signalen op vanuit de Odijkse samenleving over het functioneren van de Huiskamer van Odijk (HvO). Ook adviseert zij het bestuur van de HvO over (mogelijke) activiteiten en algemene organisatorische aspecten van de HvO. De Raad van Advies bestaat uit afgevaardigden van maatschappelijke organisaties binnen Odijk. De raad moet een afspiegeling zijn van de gehele Odijkse bevolking. Lees hier meer over de Raad van Advies

Eettafel van Odijk