Netwerk vrijwilligers-coördinatoren op bezoek bij de Huiskamer van Odijk

18 dec 2022

v.l.n.r. Willeke Zuidema van Zorggroep Charim, Anneke Ritzen van Abrona, Erika van Dijk van Accolade Zorg, Barendine Breevaart van Zorggroep Charim, Irene de Kruijf van Huiskamer van Odijk

ODIJK Het netwerk in de regio Zeist voor coördinatoren vrijwilligerswerk was op 14 december te gast bij de Huiskamer van Odijk. Irene de Kruijf, vrijwilligerscoördinator van de Huiskamer van Odijk is ambassadeur van dit netwerk samen met Barendine Breevaart van Zorggroep Charim.

Het netwerk komt meestal bij één van de leden op werkbezoek. Dan wordt er een kijkje in de keuken gegeven. “Juist een diversiteit aan sectoren in het netwerk maakt het zo interessant. Vaak hebben wij een solo functie, daarom komen we graag samen om ervaringen te delen, elkaar te inspireren, van elkaar te leren, samen te werken en te netwerken. “ zegt Irene.

Beroepsvereniging
Regionetwerken zoals deze worden gestimuleerd en ondersteund door AGORA, de landelijke beroepsvereniging voor coördinatoren vrijwilligerswerk. Barendine vertelt “Sinds corona was het nodig om het netwerk weer nieuw leven in te blazen. We staan open voor geïnteresseerde vrijwilligerscoördinatoren (beroepskrachten) uit de regio die actief willen deelnemen in het netwerk”.

Meer informatie over de beroepsvereniging is te lezen op www.agora-beroepsvereniging.nl. In contact komen met het netwerk regio Zeist kan via info@agora-beroepsvereniging.nl.