Leesvoer gezocht voor leestafel Dorpshuis

1 mrt 2021

De gedwongen sluiting van het Dorpshuis wegens de coronacrisis is door de medewerkers van Sporthuis Bunnik goed gebruikt. Ze hebben namelijk de zalen van het Dorpshuis helemaal opgeknapt en in nieuwe, frisse kleuren gezet. Ook de kantine ruimte – de Linde – waarin de Huiskamer van Odijk  in betere tijden activiteiten als koffieochtend en Digicafé organiseert heeft een mooie opknapbeurt gekregen. Zo heeft de Boekenkast van Odijk  een mooi kleurtje gekregen en in diezelfde stijl kreeg ook de grote lange tafel een kleurtje.

Samen met de Huiskamer van Odijk hebben Esther Klarenbeek en Lonneke Weijers (Sporthuis Bunnik) een leuk plan bedacht voor de nu nog saaie grote leestafel. Onder het transparante bovenvlak willen ze allerlei stukjes over het dorp verzamelen. Ze nodigen dan ook alle inwoners uit om korte verhaaltjes in te sturen die met Odijk te maken hebben. Dat mogen eigen ervaringen zijn, anekdotes, maar ook verhalen die over het dorp verteld worden, wensen die inwoners over het eigen dorp hebben, kortom eigenlijk alles wat de inwoners over Odijk kunnen en willen vertellen. Er zal een selectie gemaakt worden. Die verhaaltjes komen dan onder die transparante plaat zodat iedereen de leestafel ook letterlijk kan lezen.

Esther, Lonneke en de Huiskamer van Odijk hopen dat er veel inwoners van Odijk gehoor zullen geven aan deze oproep zodat de grote leestafel ook echt de Leestafel van Odijk zal worden.

Bijdragen voor de Leestafel kunnen tot 15 maart worden gestuurd naar het mailadres info@huiskamervanodijk.nl of bij het Dorpshuis in de brievenbus worden gestopt.