Huiskamer van Odijk is Leercentrum van Seniorweb

18 aug 2022

Gefeliciteerd, leden van de Huiskamer van Odijk. Waarmee dan? Wel, sinds 15 augustus jl. is de Huiskamer van Odijk en met name het Digi Café officieel Leercentrum van Seniorweb.

Kent u Seniorweb? Seniorweb is 25 jaar geleden opgericht om senioren te helpen digitaal fit te worden en/of te blijven. Seniorweb heeft ca. 150.000 leden waarvan ruim 3.000 vrijwilligers. Deze vrijwilligers, ambassadeurs genoemd, zijn of werkzaam bij de ca. 475 Leercentra waarvan de Huiskamer van Odijk er één is, of zijn op een andere wijze actief om de leden digitaal fit te maken of te houden.

Bent u lid van Seniorweb, dan kunt u gebruikmaken van hulp per telefoon, hulp thuis, hulp per e-mail, leren aan huis of deelnemen aan trainingen bij een Leercentrum.

Zo gaan wij op 8 september starten met een iPad-training. Overigens hoeft u hiervoor geen lid te zijn van Seniorweb, maar wel van de Huiskamer van Odijk.

Bent u nog geen lid van Seniorweb maar zou u dat willen worden? Kom dan op de woensdagochtend naar het Digi Café. U krijgt dan een kaart waarmee u voor een jaar gratis lid bent. Dit lidmaatschap stopt vanzelf, tenzij u aangeeft langer lid te willen blijven tegen een contributie van € 35,00 per jaar. U ontvangt dan 4x per jaar het blad Enter met heel veel informatie. U kunt zich gratis abonneren op nieuwsbrieven met nog meer informatie en gebruikmaken van allerlei andere voordelen.

Neemt u eens een kijkje op de website www.seniorweb.nl

Het Digi Café (Leercentrum) wordt op dit moment bemand door Frans Brinkman (Locatie-ambassadeur), Wies Bauwens, Dick de Zwart, Jan Boer en Guus van Gunst. Alle vier zijn ze Digi-helper. Elke woensdagochtend zijn minimaal twee van hen aanwezig om u te helpen met alle digitale vragen, waarbij geen vraag te gek is.

We ontdekken het samen

De vrijwilligers van het Digi Café, willen op digitaal gebied nog meer betekenen voor de inwoners van Odijk dan alleen een vraagbaak zijn tijdens het Digi Café. We zouden graag met u, leden van de Huiskamer, een groepje willen vormen dat elke woensdagochtend gezamenlijk met ieders eigen laptop, tablet of smartphone aan de slag gaat om nog meer leuke dingen te ontdekken onder de noemer: “Wat is er allemaal digitaal mogelijk”. Gewoon gezellig onder het genot van een kopje koffie elkaar verder wegwijs maken. Bent u digitaal fit, maar wilt u nog fitter worden, kom dan langs. Aanmelden hoeft niet, we hebben voldoende koffie klaarstaan.

Heeft u hulp nodig of wilt u meer weten over Seniorweb? U bent van harte welkom op de woensdagochtend tussen 10.00 uur en 11.30 uur bij het Digi Café in het Dorpshuis.