Heropening na versoepeling coronamaatregelen

10 jun 2021

Creatief Café na lange tijd weer samen

Op 9 juni 2021 is de Huiskamer van Odijk weer gestart met een aantal activiteiten in het dorpshuis, die lange tijd niet door konden gaan vanwege de coronamaatregelen vanuit de overheid. In deze korte blog deelt onze interviewer Femy van Dillen een korte impressie.

“Op 9 juni kwam ik – zoals sinds kort meestal op de woensdagmorgen – op mijn fiets aan bij de Huiskamer van Odijk. Ik zag wat extra bedrijvigheid en vroeg me af wat er gaande was. Ik betrapte mezelf op het feit dat ik de nieuwsbrief nog niet had gelezen.
AHA! De doorstart is gemaakt, van de activiteiten.

Opluchting en blijdschap waren de hoofdtraktaties die verschenen op het gezicht van vrijwilligers en leden. Op verzoek van beroepskracht Irene de Kruijf maakte ik een kort rondje, pen en papier in de aanslag en húp zo gooide ik mezelf in het diepe om bij verschillende mensen mijn oor te leggen en de sfeer te proeven op deze zonnige morgen.

Ik kwam met enkelen in gesprek. Frans van het Digicafé, Annemiek en Liesbeth van de Boekenkast van Odijk en het Creatief café. Paul die een boek kwam brengen voor op de leestafel en mensen die gewoon gezellig een koffie- of thee uurtje met elkaar doorbrachten. Erik en Anneke liepen af en aan om iedereen daarvan en wat lekkers te voorzien. De onderwerpen waren veelzijdig, van zorg om anderen en complimenten voor de vrijwilligers, tot uitleg over het computeren en het babbelen over het handwerk wat er – door mijn ogen gezien – fleurig en moeilijk uitzag om te doen.

Wat mij vooral opviel was dat iedereen zo opgelucht keek en blij en verwachtingsvol was. We gaan de goede kant weer op, met schone handen en mondkapjes voor, tijdens het lopen, maar gelukkig niet aan tafel, heuvelópwaarts met de wind in de rug. Gelukkig!”

Femy van Dillen.