De Digitale Schoonmaak

22 feb 2023

 

Voorjaarsschoonmaak, iets uit het verleden? U kent dat wel: alles poetsen en soppen zodat het weer glanzend schoon is als het voorjaar gaat beginnen. Wellicht is voorjaarsschoonmaak ouderwets, maar voor uw PC, laptop, tablet of smartphone geldt dat zeker niet.

Het gaat hier echter niet om de buitenkant maar om de binnenkant van die apparaten, die toch zeker eens per jaar (liever vaker) onderhouden moeten worden willen ze hun werk naar behoren kunnen uitvoeren zodat u een tevreden digitale gebruiker blijft.

Wat zou er moeten gebeuren bij zo’n onderhouds- c.q. schoonmaakbeurt?

Bijvoorbeeld:
– het verwijderen van tijdelijke bestanden,
– de controle of er nog voldoende opslagruimte is,
– legen van de prullenbak,
– weggooien van oude downloads
– ordenen van persoonlijke bestanden
– verwijderen van oude mailberichten
– verwijderen van overtollige foto’s en video’s
– controleren of de laatste updates zijn geïnstalleerd van het besturingssysteem en van de App’s
– enz. enz.

Uit onderzoek blijkt dat mensen hier best wat hulp bij kunnen gebruiken.
Daarom organiseert Seniorweb de maand van de Digitale Voorjaarsschoonmaak. Bent u lid van Seniorweb, dan heeft u hierover wellicht al iets vernomen. Gedurende de gehele maand maart zijn op woensdagmorgen van 10.00 tot ca. 11.30 uur de digitale vrijwilligers aanwezig in de Huiskamer van Odijk om u te helpen bij de schoonmaak van uw PC, laptop, tablet of smartphone. Voor € 1.- kunt u ook een lekker kopje koffie drinken.

Komt u, tijdens de Digitale Voorjaarsschoonmaak maand naar het Digi Café voor wat hulp, dan moet u natuurlijk uw laptop, tablet en/of smartphone meenemen en deze moeten zijn opgeladen. Voor uw PC geven we tips wat u thuis zou kunnen doen m.b.t. de Digitale Voorjaarsschoonmaak.

Maakt u gebruik van onze digitale hulp, maar bent u nog geen lid van Seniorweb, dan hebben wij voor u, als u dat wilt, een kaart voor een gratis lidmaatschap voor één jaar. Na een jaar stopt dit lidmaatschap vanzelf, tenzij u aangeeft langer lid te willen blijven. Zo’n lidmaatschap is voor elke computer- en/of tabletgebruiker nuttig. U krijgt dan veel informatie. Welke? Dat vertellen we graag als u bij ons langkomt. Zo’n jaarabonnement kost € 35,00, nadat het gratis jaar is verlopen. Lidmaatschap van Seniorweb is echter geen voorwaarde voor onze hulp!

Graag zien wij u bij de Digitale Voorjaarsschoonmaak in maart.