Digitaal de winter door

2 dec 2023

Misschien zou de titel moeten zijn “Veilig en digitaal de winter door”. Sneeuw en ijzel kan een gevaar zijn om te vallen. Wist u dat elke vier minuten een 65+er zich moet melden bij de SEH als gevolg van een val?

Ook moet u door de weersomstandigheden regelmatig de autoruiten krabben als u ’s morgens met de auto op pad wilt. Bijvoorbeeld om naar de Huiskamer van Odijk te gaan, waar de vrijwilligers van het Digi Café u kunnen helpen met al uw digitale vragen. Handig? Zeker wel. Want als u vastloopt met “Digitaal de winter door”, dan kunt u hulp vragen aan de digitale dokters zonder dat het van uw eigen risico afgaat, want het kost helemaal niets, tenzij u een bakkie koffie wilt. Dat kost € 1,50.

 

Maar waarom zou u digitaal de winter door moeten? De wintermaanden zijn heel geschikt om uw digitale kennis op te halen. Als u de berichtgeving een beetje volgt dan zult ook u bemerken dat de digitalisering steeds sneller gaat. Dat merken we ook aan het grote aantal vragen die de leden van de Huiskamer en SeniorWeb (ook niet-leden) regelmatig bij het Digi Café komen stellen. Bent u een wekelijkse koffiedrinker op de woensdagochtend, dan denkt u wellicht: ik zie die digitale dokters alleen maar koffiedrinken, maar geen klanten helpen. Dat klopt gedeeltelijk. De ene woensdag is het druk met wel vijf, zes soms zeven hulpvragers, de ander woensdag geen of één bezoeker. Dat verschilt per keer. Toch hebben al veel mensen ons weten te vinden, zeker nu we officieel Leslocatie van SeniorWeb zijn.

 

Wat betreft “Digitaal de winter door”. De zomermaanden nodigen, in tegenstelling tot de wintermaanden, niet echt uit om digitaal te gaan oefenen. Dat lukt in de wintermaanden veel beter. Oefenen kunt u natuurlijk thuis doen onder de kerstboom, met de benen op tafel, tablet op schoot en koffie binnen handbereik, maar beter is het wellicht om dat te doen aan de oefentafel op de woensdagochtend bij het Digi Café. Wij, de digitale dokters, staan dan voor u klaar om te helpen als het niet lukt. In de week van 15 t/m 21 januari is het de week van de Computervraagdagen een initiatief van SeniorWeb.

 

Komt u, in die week op woensdag 17 januari, bij ons langs en bent u nog geen lid van SeniorWeb, dan hebben wij voor u, als u dat wilt, een kaart voor een gratis lidmaatschap voor één jaar. Na een jaar stopt dit lidmaatschap vanzelf, tenzij u aangeeft langer lid te willen blijven. Zo’n lidmaatschap is voor elke computer- en/of tabletgebruiker nuttig. U krijgt dan veel informatie. Welke? Dat vertellen we graag als u bij ons langkomt. Zo’n jaarabonnement kost € 38,00 nadat het gratis jaar is verlopen.

 

Wij, de digitale dokters, wensen u heel fijne feestdagen en een voorspoedig 2024. Ook in 2024 geldt: heeft u digitale vragen, kom bij ons langs.

 

Let op: gezien de dagen waarop dit jaar de kerstdagen vallen is het Digi Café op 27 december gesloten. Op woensdag 3 januari 2024 bent u weer van harte welkom.