Agenda

De Huiskamer van Odijk heeft ivm COVID-19 per 15 december 2020 aangepaste activiteiten en diensten. Hieronder ons huidige aanbod. Overal worden de COVID-19 richtlijnen vanuit de overheid gevolgd. Daardoor kan het zijn een activiteit/ dienst iets anders verloopt dan u in het verleden van ons gewend bent.

Activiteiten

Voor aanmeldingen of vragen over de activiteiten:
– mail: info@huiskamervanodijk.nl
– bel: 06-20345209
– op woensdagochtend bij de activiteitbegeleider/vrijwilligerscoördinator
Koffieochtend – tijdelijk gestaakt vanwege corona
Iedere woensdagochtend van 10.00 – 11.30 u. Vooraf aanmelden verplicht.
Digi-café – tijdelijk gestaakt vanwege corona
Iedere woensdagochtend van 10.00 – 11.00 u. Vooraf aanmelden niet nodig.
Ouders & Kidscafé – tijdelijk gestaakt vanwege corona
Iedere 1e woensdag van de maand van 10.00 -12.00u. Vooraf aanmelden verplicht.
Creatief-café – tijdelijk gestaakt vanwege corona
Iedere 2e en 4e woensdag van de maand van 10.00 -12.00 u.
Eettafel van Odijk – tijdelijk gestaakt vanwege corona

Diensten (alleen voor leden, met uitzondering van de Boodschappendienst, die voor alle Odijkers open staat)
Het is mogelijk om gebruik te maken van onze
Boodschappendienst: Deze dienst kan bij alle Odijkers die om één of andere reden geen boodschappen kunnen doen de boodschappen thuis bezorgen (tot de voordeur, niet binnen). Tot een bedrag van  €50,00 kan de Huiskamer de prijs van de boodschappen voorschieten. Er moet dan bij aflevering van de boodschappen direct contant worden terugbetaald aan de vrijwilliger die met de boodschappen aanbelt. Het kan dan gaan om boodschappen met artikelen van supermarkt of drogisterij. Bel 06 20345209 om de boodschappendienst te bereiken. Mocht er even niemand beschikbaar zijn om uw aanvraag aan te nemen, spreek dan uw aanvraag in op het antwoordapparaat. Vermeld vooral duidelijk uw naam, adres en telefoonnummer. Spreek geen boodschappenlijst in, die nemen we op als we u zo spoedig mogelijk terugbellen
Chauffeursdienst: Zit u ineens dringend verlegen om vervoer naar bijvoorbeeld dokter, ziekenhuis of fysiotherapeut en kunt u dat niet zelf regelen? De Huiskamer van Odijk kan u daarvoor een auto met chauffeur sturen die u naar het gewenste adres brengt.  De dienstverlening houdt desgewenst niet op  met alleen het vervoer: als u bijvoorbeeld naar het ziekenhuis moet en u ziet er tegenop om alleen naar de afspraak te gaan dan brengt de chauffeur u naar de afdeling waar u moet zijn. Desgewenst (maar alleen op uitdrukkelijk eigen verzoek) ondersteunt de chauffeur u ook bij het gesprek met de dokter. Vier oren horen vaak meer dan twee oren! Zo is er veel mogelijk bij deze vervoersdienst van de Huiskamer. Vraag een rit aan via 06 20 34 52 09. Als niemand even kan opnemen spreek dan uw naam en telefoonnummer en het tijdstip waarop u de chauffeur nodig heeft duidelijk in op het antwoord apparaat. De chauffeur van Odijk brengt u in een straal van ongeveer 20 kilometer rond Odijk waar u zijn moet. Voor langere ritten moet u een andere oplossing zoeken. Mondkapjes zijn verplicht voor chauffeur en passagiers. De afgesproken ritprijs (€ 0,30 per kilometer) legt u in een envelop op de achterbank.
De Helpende Hand: Naast de boodschappendienst biedt de Huiskamer van Odijk aan alle Odijkers ook de dienst De Helpende Hand aan. Voor dringende kleine klusjes in en rondom het huis. Gaat er een ineens een lamp kapot en heeft u moeite die te vervangen zodat u in het donker zit? Kunt u de hond niet uitlaten omdat u ineens in quarantaine moet gaan en kan niemand dat voor u doen? De Helpende hand biedt uitkomst in dit soort dringende gevallen! Bel 06 20345209 om de Helpende Hand te bereiken. En ook hier geldt: als er even niemand is om u te woord te staan, spreek dan uw vraag, naam en adres en telefoonnummer duidelijk in op het antwoordapparaat.