Stem voor Huiskamer van Odijk bij Rabo Clubsupport

In oktober 2020 gaat de Rabo Clubsupportactie weer van start. Dat betekent dat de Rabobank verenigingen en coöperaties in onze regio kan gaan ondersteunen met een financiële bijdrage. Welke  verenigingen of coöperaties dat zijn bepalen de leden van de Rabobank in onze regio. Die kunnen namelijk op de website van de bank stemmen op alle verengingen en coöperaties die zich daarvoor hebben ingeschreven. Vanaf 5 oktober 2020 kunnen leden van de Rabobank hun stem uitbrengen op de verenigingen en coöperaties die meedoen. Wie de meeste stemmen trekt, krijgt een sponsor- bijdrage van de bank. Het aantal stemmen dat op een vereniging of coöperatie wordt uitgebracht bepaalt de hoogte van het sponsorbedrag van de Rabo We roepen daarom al onze leden die ook lid zijn van de Rabobank op om bij de Rabo Clubsupport te stemmen op de Huiskamer van Odijk! Hoe meer stemmen, hoe meer geld! De overige stemmen kunt u uitbrengen op andere deelnemers uit Odijk.

Hoe kun je stemmen? Dat kan voor rekeninghouders van de Rabobank via de Rabobank app of via Rabo internetbankieren. Daarop verschijnt vanzelf een uitnodiging om te stemmen. Leden die geen app of internetbanieren hebben maar wel internet krijgen een e-mail van de bank waarin wordt uitgelegd hoe zij kunnen stemmen. Leden zonder internet kunnen naar het kantoor van de Rabo bank in Houten.

Alleen rekeninghouders van de Rabobank kunnen ook (gratis!) lid worden van de Rabobank. Dat kan via de Rabo app (kies onderin het scherm voor “zelf regelen” en dan voor “lidmaatschap’) of via internetbankieren: log in en ga naar “zelf regelen” en vervolgens naar “lidmaatschap”. Als je nog lid wil worden regel dat dan snel zodat je op tijd de mogelijkheid krijgt om te stemmen. Je moet namelijk enige tijd lid zijn voor je mag stemmen.

De Huiskamer van Odijk rekent op veel stemmen!

Heeft u moeite met het georganiseerd krijgen van uw boodschappen en kunt u in uw omgeving niemand vinden om u te helpen?
Met ingang van heden biedt de Huiskamer de Boodschap-dienst aan.

Lees hieronder verder hoe het werkt!

De Huiskamer van Odijk biedt tijdelijk Corona boodschap-dienst aan.

De Huiskamer van Odijk heeft door de Corona-crisis haar activiteiten tijdelijk stopgezet. Om toch nog iets te kunnen betekenen voor de inwoners van Odijk die zelf geen boodschappen kunnen doen, heeft de organisatie de Boodschap-dienst in het leven geroepen.

Een belangrijke doelgroep van de HvO, ouderen en eenzamen, wordt in deze periode extra geraakt. Nu de meeste activiteiten van de Huiskamer van Odijk (HvO) stil liggen, valt daarmee voor veel mensen ook een plek weg waar ze aanspraak van anderen hebben of gezamenlijk een activiteit kunnen doen. De HvO wil juist deze mensen helpen.

De Helpende Hand gaat de Boodschap-dienst coördineren. De tijdelijke dienst is beschikbaar voor zowel leden als niet-leden van de HvO.

De Boodschap-dienst heeft als doel inwoners van Odijk, te helpen met boodschappen, wanneer ze dat zelf niet kunnen. Bijvoorbeeld omdat ze tot een risicogroep behoren en/of omdat zij dit vanuit hun eigen netwerk niet kunnen organiseren. Via mail of telefoon kan contact worden opgenomen met de Helpende Hand. Na beoordeling of het verzoek ingewilligd kan worden, brengt de Helpende Hand de aanvrager in contact gebracht met een vrijwilliger die de boodschappen wil doen. Onderling worden betalingsafspraken gemaakt en de boodschappen worden aan huis gebracht. Het is de bedoeling dat bij herhaling van de dienst bij een aanvrager, steeds dezelfde vrijwilliger wordt ingezet.

De Corona boodschap-dienst is vanaf heden actief. Woont u in Odijk en lukt het u niet om zelf uw boodschappen te doen en heeft u niemand in uw omgeving die dit voor u kan doen? Neem dan contact op met de Helpende Hand van de Huiskamer van Odijk.

Bel 06 20345209 om een vrijwilliger te spreken.  Indien er geen vrijwilliger beschikbaar is, spreekt u dan duidelijk uw naam en telefoonnummer in. U wordt dan zo spoedig mogelijk terug gebeld. U kunt ook een mail sturen naar helpendehand@huiskamervanodijk.nl